ناراحتی از رفتارهای نامناسب خانواده همسر
سلام.در مورد قرض دادن میخواستم بپرسم.من خانواده همسرم خیلی با هم بده بستون دارند و واقعا هم بعضی جاها کمک میکنند اما نمیدونم من خیلی منظم و دقیقم یا اونها خیلی بی خیال؛ وقتی چیزی قرض میگیرن مخصوصا چیزای کوچیکو که اصلا پس نمیدن و چیزای بزرگترو هم می برن تا خودت باز باید بگی که برام بیار؛ چگونه امانتی که داده ایم پس بگیریم- ناراحتی از رفتارهای نامناسب خانواده همسر
گفته اید از اینکه خانواده همسرتان وسایلی را که امانت می گیرند به این سادگی پس نمی دهند ناراحتید. هرچند از طرفی به همسرتان حق می دهیم که تلاش می کند روابط خانوادگی را گرم نگه دارد اما از طرف دیگر روش برخورد ایشان را نیز صحیح نمی دانیم. پس گرفتن امانت ربطی به گرم نگه داشتن روابط خانوادگی ندارد.اما اکنون شما چه رفتاری در مقابل خانواده همسرتان باید انجام دهید؟
بیشتر مردم وقتی که پول یا چیزی را به دیگران قرض یا امانت می دهند در باز پس گیری آن احساس خوبی نداشته و حتی گاهی در این باره، دچار مشکل می شوند. البته کسی که چیزی را از شما قرض گرفته از لحاظ اخلاقی موظف است که آن را به موقع و بدون این که شما از وی درخواست کنید، به شما بازگرداند؛ اما همیشه این طور نیست. درچنین مواردی باید بدانیم که چگونه امانت خود را به سرعت و به راحتی از او پس بگیریم.
در ادامه چند روش برای اینکه قرض خودمان را بدون مرافعه بگیریم، به شما ارائه خواهیم داد:
1. اولین و ساده ترین مرحله برای دستیابی به چنین مقصودی، این است که به صراحت از وی امانت خود را طلب کنید.
بعضی وقت ها درخواست صریح بهترین راه حل است؛ اما در عین حال در هنگام درخواست خود حتما دلیل قانع کننده ای ارائه دهید که چرا امانتی را که به او داده اید، هم اینک لازم دارید. مثلا: جواد، دویست هزار تومانی را که ماه پیش به تو قرض دادم، الآن لازم دارم چون فردا باید قسط خود را به بانک بپردازم. خیلی ساده، واضح و صریح. و یا در مورد مثالی که شما زده اید به دختر جاریتان بگویید کفشتان را لازم دارید چون قصد دارید به اردو بروید.
اگر در دنیایی کامل و بی نقص زندگی می کردیم چنین جملاتی برای پس گرفتن امانت یا قرض خود از دیگران بسنده می کرد، اما متاسفانه اغلب چنین نیست. اگر بدین ترتیب نتوانستید به مقصود نائل شوید، باید از نیروها و محرک های قوی تری کمک بگیرید. برای این منظور باید، به عزت نفس و غرور شخص، متوسل شوید. این امر از طرق مختلف امکان پذیر است و استراتژیهایی که در زیر عنوان می شود شما را در این راه کمک می کند.
2. به فرد مورد نظر بگویید که شما به درستکاری و صداقت وی ایمان دارید و آن را ستایش می کنید.
بدین ترتیب ارزش های شخصی و اعتقادی وی وارد معادله می شود. اینک اگر وی آنچه را که از شما قرض گرفته، بازنگرداند، اعتقادات خویش را به مبارزه طلبیده و باید در اعتقادات شخصی خویش تجدید نظر کند؛ مثلا برای استفاده از این استراتژی می توانید چنین بگویید: میدونی ، آنچه که باعث شده من همیشه از تو خوشم بیاد این است که تو همیشه سعی می کنی منصفانه و صادقانه رفتار کنی؛ و پس از گذشت ساعتی، به سادگی قرض خود را از وی طلب کنید. در این حالت او به طور ناخودآگاه به سوی انجام رفتاری منصفانه و صادقانه گرایش پیدا می کند.
3. در این تاکتیک به احساس بزرگی و شرافت وی متوسل می شوید.
به او بگویید که بعضی از مردم که هر دو نفر شما با ایشان آشنایی دارید (در محل کار، در ساختمان محل سکونت تان، در محله – اما لازم نیست اسم آن ها را عنوان کنید) به شما گفته اند که هیچوقت نمی توانید طلب خود را از وی پس بگیرید. برای این منظور می توانید بگویید: نمی خواهم که حرف آن ها درست از آب در آید زیرا در این صورت هردوی ما انگشت نما خواهیم شد. بدین ترتیب او تصور خواهد کرد که همه دارند درباره او صحبت می کنند و با پس دادن قرض خود سعی خواهد کرد که جلوی این کار را بگیرد.
البته اجرا و تاثیر گذاری تاکتیکهای فوق با توجه به عواملی ازجمله فرهنگ مردم یک منطقه، جنسیت، سن و سال و سایر شرایط دیگر، متفاوت است؛ و شما باید با شناختی که از شرایط و ویژگیهای افراد مورد نظرتان دارید روش مناسب را انتخاب و عملی کنید.
لازم به توضیح است که همه ی این روش ها برای اینکه قرض خود را بدون مرافعه و شرمندگی از دیگران طلب کنیم بسیار عالی است اما در دنیایی واقعی شاید افراد کمی این کار را انجام دهند و آن هم مستلزم داشتن یک اعتماد به نفس کافی است. که شوربختانه اکثر افراد جامعه از چنین موضوعی رنج می برند. حتی افرادی هستند که در برابر قرض ندادن هم نمی توانند مقاومت کنند و پول یا هر وسیله دیگری را به راحتی به دیگران قرض و یا به امانت می دهند. این افراد قدرت نه گفتن را ندارند.
برای رسیدن به این اعتماد به نفسی که سالیانی است در ما ناپدید شده است نیاز به فراگیری دانش و آموزش در این زمینه است و یکی از راه حل های آن هم ایجاد یک فضای مناسب جهت تمرین و تکرار است که در این خصوص یکی از راه حل های این معضل، توانایی صحبت کردن در جمع و داشتن یک فن بیان مناسب است. در صورت لزوم می توانید راهکارهای افزایش اعتماد به نفس را در مکاتبات بعدی از ما بخواهید.
ناراحتی از رفتارهای نامناسب خانواده همسر