دین و اندیشه

دریافت مجوز کتاب

پرسش و پاسخ

دریافت مجوز چاپ کتاب متقاضیان ؟

در باره دریافت مجوز چاپ کتاب متقاضیان (مولفین ، مترجمین ) به دو روش می توانند در خصوص دریافت مجوز چاپ کتاب اقدام نمایند: 1) دریافت مجوز چاپ کتاب بصورت «ناشر مؤلف»:متقاضیانی (مؤلفین، مترجمین) که تمایل دارند شخصاً مجوز چاپ کتاب را دریافت نمایند می توانند با طی نمودن مراحل زیر درخصوص اخذ مجوز چاپ کتاب اقدام نمایند .
– مراجعه متقاضی به موسسه خانه کتاب جهت اخذ شماره شابک
آدرس : تهران خیابان انقلاب بین فلسطین و صبا ی جنوبی شماره ١١٧٨
تلفن : ٦٦٤١٤٩٥٠ – ٠٢١
– مراجعه به کتابخانه ملی جهت انجام کارهای فهرست نویسی (فیپا) کتاب
آدرس : تهران بزرگراه حقانی «غرب به شرق» بعد از ایستگاه متروی میرداماد بلوار کتابخانه ملی بخش فیپا
تلفن : ٨٨٦٤٤٠٠٠-٠٢١
– مراجعه متقاضی به وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی (دبیرخانه کتاب) جهت اخذ مجوز چاپ کتاب
آدرس : تهران میدان بهارستان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی
تلفن : ٣٨٥١١-٠٢١
پس از اخذ مجوز چاپ کتاب با مراجعه به چاپخانه های دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی درخصوص چاپ آن اقدام نمایند.

2) مراجعه به دفاتر انتشاراتی
متقاضیان (مولفین ، مترجمین ) با مراجعه به دفاتر انتشاراتی دارای مجوز از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در خصوص دریافت مجوز چاپ کتاب با انتشاراتی مورد نظر مذاکره و قرارداد منعقد می نمایند و با ارائه مدارک لازم مراحل دریافت مجوز چاپ کتاب توسط انتشاراتی طرف قرارداد انجام می شود .
پس از اخذ مجوزچاپ کتاب توسط ناشردر خصوص چاپ آن از طریق چاپخانه های دارای مجوز از وزارت فرهنگ وارشاد اسلامی اقدام نمایند.
قرارداد بین ناشر با مترجم با مولف به چند صورت می تواند منعقد گردد.
مهمترین موضوع در یک قرارداد بین ناشر و مولف و یا مترجم ، حق نشر کتاب می باشد. چه در چاپ اول و چه در چاپ های بعدی. و این موضوع به صورت های زیر معمولا در قراردادها ذکر می شود.
الف ـ پرداخت حق تألیف و یا حق الترجمه ثابت از طرف ناشر و خرید تمامی امتیازات کتاب در چاپ اول و چاپ های بعدی. و در واقع واگذاری کل امتیاز کتاب به ناشر
در این حالت ناشر به شما مبلغی را در همان موقع عقد قرارداد و یا به ترتیبی که به توافق می رسید. به شما پرداخت کرده و صاحب کلیه امتیازات حق نشر کتاب شده و شما دیگر هیچ حقی از بایت نشر کتاب نخواهید داشت.
ب ـ پرداخت مبلغ ثابت و یا درصدی از قیمت پشت جلد ضربدر تیراژ به عنوان حق التالیف در هر نوبت چاپ.
البته باید توجه داشت که نحوه پرداخت در این حالت هم می تواند متناسب با توافق شما با ناشر متفاوت باشد. این مبلغ می تواند بعد از چاپ هر نوبت باشد. می تواند در طی فروش باشد. و در هر دو حالت می تواند به صورت نقدی یا طی اقساط مختلف صورت گیرد. این نوع قرارداد را ناشران بیشتر با کسانی می بندند که شناخته شده و کتابهای شان پرفروش باشد.
این نوع قرارداد می تواند برای بعضی از افراد جذاب باشد زیرا نه هزینه ای پرداخت می کنند و نه در پخش نقشی دارند . البته در این نوع قرارداد حق چاپ همیشه برای ناشر محفوظ می ماند.
ج ـ مشارکت:
در این نوع قرارداد هزینه های چاپ بین ناشر و نویسنده تقسیم شده و سود فروش نیز به همان نسبت بین ناشر و نویسنده تقسیم می شود. البته در این حالت نیز ناشر و نویسنده می توانند طی موادی در قراردادشان نحوه این مشارکت را دقیقا مشخص کنند.
د ـ سرمایه گذاری مولف:
در این حالت مولف و یا مترجم تمام هزینه ها را پرداخت کرده و امتیاز کتاب را در اختیار دارد و تمام سود فروش ناشی از فروش کتاب در این نوع قرارداد متعلق به مولف است.
این نوع قراردادها را معمولا مراکز دولتی و خصوصی و یا مترجمین و نویسندگانی که در مورد موضوع خاصی دست به قلم برده اند، مورد استفاده قرار می دهند.
بنابر آنچه که گفته شد ناشر هیچگونه حقی برای چاپ کتاب ندارد مگر با عقدقراردادی که بین ناشر و مولف در مورد چاپ اثر منعقد می شود ولی شما در سوالتان مشخص نفرمودید که آیا قراردادی بین شما و ناشر بسته شده است یا نه؟ در صورت عقد قرارداد احتمال دارد شما حق چاپ کتاب را به ناشر واگذار کرده باشید درغیر اینصورت شما مجاز به چاپ کتاب خود می باشید.

دریافت مجوز کتاب

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا