دین و اندیشه

زبان خارجی- یادگیری زبان خارجی روحانیون-توصیه امام خمینی به یادگیری زبان خارجی-

پرسش و پاسخ

آیا این سخن از امام خمینی است؟:”هر طلبه ای باید دو زبان دیگر بلد باشد تا با آن اسلام را تبلیغ کند.”

در دیدار رهبر کبیر انقلاب اسلامی با اعضای ستاد انقلاب فرهنگی 15 شهریور 1362امام خمینی(ره) پیرامون احتیاج حوزه ها به یادگیری زبانهای زنده دنیا فرمودند:پیشتر احتیاج به زبان، زبانهای خارجی نبود، امروز احتیاج است به این، یعنی جزو برنامه تبلیغات مدارس باید زبان باشد، زبانهای زنده دنیا، آنهایی که در همه دنیا شایع تر است. این باید یکی از چیزهایی باشد که در مدارس دینی ما که می خواهند تبلیغ بکنند، این امروز محل احتیاج است، مثل دیروز نیست که ما صدامان از ایران بیرون نمی رفت. امروز ما می توانیم در ایران باشیم و به زبان دیگری همه جای دنیا را تبلیغ کنیم، در همه جا مبلغ باشیم.
احتیاج حوزه ها به یادگیری زبانهای زنده دنیا
بحمد اللَّه امروز که ما از آن قید و بندها رهایی پیدا کرده ایم باید توجه به این معنا داشته باشیم که امروز حوزه ها با دیروز حوزه ها فرق دارد. امروز حوزه ها برای دنیا، الآن دنیا یک تحولی پیدا کرده است که کأنّه عائله واحده شده است. این صحبتی که من الآن برای شما می کنم ممکن است که بعد از دو ساعت دیگر در امریکا هم منعکس بشود و همین طور هر مطلبی که در ایران واقع می شود در همه دنیا پخش می شود. یعنی یک کسی اگر صدا بکند به صدای عادی، صدای او قبل از اینکه به آخر این مجلس برسد به امریکا رسیده است. وضع این طور شده، دنیا کأنّه همه مجتمع شده است در یک محصوره کوچکی از حیث جهات. ما امروز نمی توانیم مثل سابق فکر کنیم، ما سابق تبلیغاتمان محصور به ایران بود.
گاهی اتفاق می افتاد که در یک جای دیگر هم می رفتند اما گاهی بود، خیلی کم. و تبلیغات آن قدری که برای خارج لازم است برای داخل کمتر از او لازم است. شما می بینید که امروز همه تبلیغات دنیا بر ضد اسلام است؛ با اسم ضدیت با جمهوری اسلامی اصل اسلام را محکوم می کنند. صورت اسلام را به یک صورت دیگری در آورده اند که غیر واقعیت اوست. پیشتر احتیاج به زبان، زبانهای خارجی نبود، امروز احتیاج است به این، یعنی جزو برنامه تبلیغات مدارس باید زبان باشد، زبانهای زنده دنیا، آنهایی که در همه دنیا شایع تر است. این باید یکی از چیزهایی باشد که در مدارس دینی ما که می خواهند تبلیغ بکنند، این امروز محل احتیاج است، مثل دیروز نیست که ما صدامان از ایران بیرون نمی رفت. امروز ما می توانیم در ایران باشیم و به زبان دیگری همه جای دنیا را تبلیغ کنیم، در همه جا مبلغ باشیم، و علاوه بر آن امروز رفتن به همه جای دنیا یک امر آسان و عادی است که مبلغین ان شاء اللَّه باید تربیت بشوند، و فیضیه و دانشگاه ما باید یک دانشگاه و یک فیضیه باشد برای همه دنیا، تبلیغ برای همه دنیا، برای همه کشورهای عالم.( http://www.imam-khomeini.ir/fa/n23005/تاکید_امام_بر_آموزش_زبان_های_خارجی_در_مدارس_و_حوزه_ها)
پرسشگر گرامی، این امرلازم وضروری ست که زبان خارجی نیاز مبرم حوزه علمیه برای تحول و تبلیغ بوده ویادگیری زبان های خارجی باید یکی از اولویت های مهم طلاب علوم دینی در شرایط حال حاظر جهان باشد. همچنین دراین زمینه وجهت اعزام ومبلغ به سایر کشورها وتبلیغ اسلام درحوزه علمیه(نقش وفعالیت حوزه در روابط بین الملل) مرکزی وجود دارد به نام جامعه المرتضی العالمیه، که در سال 90 و به دنبال توصیه رهبری مبنی بر ایجاد یک مرکز تربیت مبلغ برای فعالیت های تبلیغی در عرصه بین الملل تاسیس شد. المرتضی می کوشد تا با آشنا کردن برخی از طلاب با کشورهای خارجی و همچنین فرهنگ و مردم آنها، طلاب را برای تبلیغ تشیع به اقصی نقاط جهان اعزام کند.
درهمین زمینه حجت الاسلام داود جعفری رنانی مبلغ بین الملل حوزه علمیه درمردادماه1395گفت: در دنیای امروز و با این هجمه جبهه غرب علیه اسلام، شیعه و انقلاب اسلامی ایران، یادگیری زبان‌های خارجی برای طلاب اهمیت ویژه ای پیدا کرده است.
وی با تصریح به این که در حال حاظر زمینه برای فراگیری زبان های مختلف برای طلاب فراهم می باشد تأکید کرد: طلبه های جوان باید زبان مورد علاقه خود را استعدادیابی کنند تا با پیشبرد آن بتوانند آن را به سرانجام برسانند.
هم اکنون تعداد زیادی از طلاب علوم دینی زبان های عربی، انگلیسی، اسپانیایی، چینی، فرانسه، آلمانی و… را فرا گرفته اند و با حضور در کشورهای مختلف و یا در محیط های مجازی به وظیفه طلبگی خود که همان تبلیغ دین مبین اسلام و شریعت است مشغول هستند.
طلابی که تصمیم خود را در انتخاب زبان مورد علاقه خود گرفته اند بهتر است با مشورت و کسب اطلاعات بیشتر از آینده آن هدفشان از یادگیری زبان را مشخص کنند تا دوره آموزشی را با جدیث و پشتکار هرچه تمام تر به پایان برسانند.
وی با تأکید به این که هدف اصلی باید تبلیغ دین مبین اسلام و معارف تشیع در عرصه های بین المللی قرار داده شود ،مکالمه روان به زبان های خارجی از ملاک های موفقیت یک زبان دان به حساب می آید، که با مباحثه به زبان خارجی و تکلم به آن زبان در هر مکان و هر زمان در کوتاه ترین زمان ممکن به دست خواهد آمد.
یک مبلغ از زمان ثبت نام در یکی از زبان ها باید همواره به دنبال آشنایی با شبهات روز جهان و به خصوص جامعه هدف و مورد نظر خود باشد تا بتواند به طور شایسته به تکلیف خود عمل کرده و در عرصه های بین المللی اثر گذار باشد.( http://www.rasanews.ir/textversion/detail/news/440222/75)
 

زبان خارجی- یادگیری زبان خارجی روحانیون-توصیه امام خمینی به یادگیری زبان خارجی-

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا