دین و اندیشه

رهبری و مشکلات صدا و سیما

پرسش و پاسخ

مگر عزل و نصب رییس صدا و سیما دست رهبری نیست؟مگر یکی از شاخصه های صلاحیت یک فرد در مدیریت این نیست که بهترین کسی را انتخاب کند که کار خود را به بهترین شکل انجام دهد؟پس چرا انقدر مدیرانی که ایشان منصوب میکنند نالایق هستند که وضع آن را مطلوب نمیکنند؟

همانطور که اشاره نموده اید ، یکی از اختیارات و مسئولیت های مقام معظم رهبری بر اساس قانون اساسی ، نصب و عزل رییس صدا وسیما است و در این راستا ایشان پس از مشورت با مشاوران و متخصصان در حوزه رسانه ، تلاش می کنند تا شایسته ترین فرد ممکن را برای تصدی این مسئولیت انتخاب نمایند و در طول مسئولیت وی نیز بر عملکرد وی نظارت دارند و در مواقع لزوم به ایشان تذکرات و هشدارهای لازم را می دهند. ممکن است آن فرد در حیطه مسئولیت خویش کاستیها و کوتاهیهایی داشته باشد اما تا وقتی که این موارد به حدی نرسد که بیانگر عدم لیاقت و شایستگی او باشد ، ایشان وی را بلافاصله عزل نمی کنند . ضمن اینکه نظارت بر عملکرد صدا و سیما تنها بر عهده ایشان نبوده و بر اساس اصل یکصد و هفتاد و پنجم قانون اساسی « شورایی مرکب از نمایندگان رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه و مجلس شورای اسلامی (هر کدام دو نفر) نظارت ‌بر این سازمان خواهند داشت‌.»مقام معظم رهبری در مورد انتقاد به صدا وسیما فرمودند: «یکی از این اعتراضها، اعتراض به صدا و سیما بود و اینکه بعضی می گویند اگر چنانچه صدا و سیما را نقد کنیم، بر خلاف رهبری مطلبی گفته ایم؛ چرا؟ چون رهبری رئیس صدا و سیما را معین می کند! اگر واقعاً ملاک این باشد، که آدم باید به هیچ کس اعتراض نکند؛ چون رئیس قوه قضائیه را هم رهبری انتخاب می کند، رئیس جمهور هم بعد از انتخابات، تنفیذ رهبری دارد؛ می گوید نصب کردم. پس باید به هیچ کس اعتراض نکرد. نه آقا، اولاً صدا و سیما را رهبری اداره نمی کند؛ این معلوم باشد. صدا و سیما را رئیس صدا و سیما اداره می کند. و رهبری هم در موارد زیادی اعتراضهائی دارد. همین اعتراضهائی که شما دارید، بعضی هایش یا خیلی هایش، اعتراضهای ما هم هست. احتمالاً اعتراضهای دیگری هم هست که چون برای من از جوانب مختلف گزارش می آورند – با اینکه خود من ممکن است به قدر شما تماشاچی تلویزیون یا گوش کننده رادیو نباشم – اطلاعاتم زیاد است. از وضع صدا و سیما اعتراضهائی هم می کنیم، اشکالاتی هم می کنیم، گاهی با آنها دعوا هم می کنیم. بالاخره آنها هم یک ضرورتهائی دارند و جواب می دهند؛ گاهی جوابشان درست است، گاهی هم نادرست است. به هر حال اعتراض هست و انتقاد شما از صدا و سیما مطلقاً به رهبری منتقل نمی شود. شما حق دارید انتقاد کنید؛ هیچ اشکالی ندارد.» (دیدار جمعی از نخبگان علمی و دانشجویان دانشگاه ها، 7/7/1387) کارکرد صدا و سیما هم مانند سایر دستگاه ها خالی از عیب و نقص نیست؛ و با توجه به اهمیت این رسانه و نقش مهم و تأثیرگذار آن بر افکار عمومی, عقاید و نگرش های جامعه و وظایف سنگینی که این رسانه ملی بر عهده دارد, رفع مشکلات و معضلات این رسانه و بهبود کیفی و کمی برنامه های آن از اولویت به سزایی برخوردار است. اما به رغم وجود برخی مشکلات و معضلاتی که در این رسانه وجود دارد , صدا و سیما دستاوردها و برنامه های مفید و سازندة فراوانی داشته است و نباید در ارزیابی عملکرد صدا وسیما تنها بر نقاط ضعف تمرکز نمود . البته هنوز تا رسیدن به صدا وسیمای مطلوب و مناسب جامعه اسلامی و تأثیر گذار و مقابله کننده با فضای گسترده رسانه ای غرب و برنامه های مخرب شبکه های ماهواره ای فاصله زیادی وجود دارد .
گذشته از برخی مظاهر نامتناسب با ارزش های اسلامی, بیشتر برنامه های صدا و سیما, آموزنده و در راستای تأمین نیازهای متنوع اقشار مختلف جامعه است. صدا و سیما چون در قلمروی بسیار گسترده فعالیت می کند, بالطبع در معرض آفت های زیادتری نیز می باشد. جلوگیری و مقابله با این آفات بخشی مربوط به مجموعه نظام، صدا و سیما و اصلاح کارکردهای آن می باشد و بخشی هم مربوط به افراد بیننده و مخاطبان آن است. از قبیل: 1. نظارت دقیق بر گزینش افراد و برنامه ها در صدا و سیما و استفاده از هنرمندان متعهد و انقلابی؛ 2. کنارگذاشتن افراد منحرف و غیرقابل اصلاح از رادیو و تلویزیون و جلوگیری از نفوذ افراد وابسته به درون صدا و سیما؛ 3. نظارت همه جانبه بر پخش رادیو و تلویزیون با استفاده از متخصصان و کارشناسان متعهد و نظارت دقیق بر فیلم سازان و محتوای فیلم ها؛ 4. برخورد با مسئولان پخش مطالب توهین آمیز یا منافی ارزش های اسلامی. 5. پرهیز از تقلید برنامه های خارجی بدون مطابقت با آیین اسلام و بسط فرهنگ تجمل گرایی 6.تهیه برنامه های جذاب و متنوع به منظور کاهش گرایش به شبکه های ماهواره ای و تخریب ارزش ها توسط آنها و…
همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند: « سازمان صدا و سیما با مأموریت خطیر «هدایت و مدیریت فرهنگ و افکار عمومی جامعه» به مثابه دانشگاه عمومی، با تکیه بر فعالیت ها و برنامه های حرفه ای پیشرفته و عمیق رسانه ای، وظیفه گسترش دین و اخلاق و امید و آگاهی و ترویج سبک زندگی اسلامی- ایرانی در میان آحاد ملّت را بر عهده دارد. مسئولیت تاریخی رسانه ملّی در مقطع کنونی، حفظ و ارتقای استقلال فرهنگی و هویت انقلاب ایران اسلامی است. «عزم ملّی و ابتهاج معنوی و نشاط انقلابی» آحاد جامعه در مسیر اهداف بلند نظام اسلامی، در گرو آگاهی و معرفت عمیق و گسترده ی عمومی و نیازمند پیوند با سرچشمه های تولید فکر ناب دینی و خیل دلبستگان فرهیخته و پرانگیزه ی انقلاب اسلامی است. سازمان صدا و سیما همچنین به عنوان موتور محرک و مشوق پیشرفت کشور، وظیفه پشتیبانی رسانه ای همه جانبه و مبتکرانه در امر بسیج عمومی ملّت و نیز کمک به مدیریت های اجرایی در جهت تأمین اهداف و اجرای سیاست های کلان نظام و تحقق سند چشم انداز کشور را بر دوش دارد.» (www.leader.ir/fa/content/12627)

رهبری و مشکلات صدا و سیما

دیدگاه شما برای ما ارزشمند است

نظر شما چیه؟ منتظر نظرات ارزشمند شما هستیم *

دکمه بازگشت به بالا