افزایش سود بانکی به بالاترین رقم + جدول جدید نرخ سود بانکی
نرخ سود بانکی به بالاترین رقم جدید ۲۳.۹۳ درصد شد که در ادامه جدول جدید نرخ سود بانکی و توضیحات تکمیلی را بخوانید.
بر اساس دادههای بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی در پایان هفته اوم دی ماه سال جاری (چهارشنبه پنجم دی ماه)، نسبت به هفته قبل از آن با جهش ۰.۱ درصدی به ۲۳.۹۴ درصد رسید و این میزان بالاترین میزان نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا هفته نخست دی ماه است.
اخیرا، نرخ بهره بین بانکی در ابتدای آبان ماه (دوم آبان ماه) با افزایش ۰.۴ درصدی به ۲۳.۷۶ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا آن روز بود. با این حال، در پایان هفته اول آبان ماه (نهم آبان) با کاهش ۰.۰۴ نسبت به هفته قبل از آن به ۲۳.۷۲ درصد رسید و در پایان هفته بعد از آن (۱۶ آبان ماه) ثابت ماند.
در پایان هفته سوم آبان ماه (۲۳ آبان)، نرخ بهره بین بانکی با افزایش ۰.۱ درصدی به ۲۳.۷۳ درصد رسید و در هفته پایانی آبان ماه، نرخ بهره بین بانکی با جهش ۰.۶ درصدی از ۲۳.۷۳ به ۲۳.۷۹ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا پایان آبان ماه بود و طی سه هفته گذشته این نرخ در همان محدوده ۲۳.۷۹ ثابت ماند. در روز چهارشنبه ۲۱ آذرماه سال جاری، نرخ بهره بین بانکی با جهشی ۰.۷ درصدی به ۲۳.۸۶ درصد رسید و در ۲۸ آذرماه با افزایش مجدد ۰.۷ درصدی به ۲۳.۹۳ درصد رسید. در هفته جاری نیز، نرخ بهره بین بانکی در تاریخ پنجم دی ماه با رشد ۰.۱ درصدی به ۲۳.۹۴ درصد رسید که بالاترین نرخ بهره بین بانکی از ابتدای سال جاری تا امروز است.
نرخ سود بانکی به بالاترین رقم رسید/ جدول جدید تغییرات نرخ سود
گفتنی است؛ در پایان هفته نخست دی ماه (پنج دی)، حداقل نرخ توافق بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، طبق روال سابق در محدوده ۲۳ درصد قرار داشت. توافقنامه بازخرید یا عملیات ریپو بین بانکی، یک توافقی میان دو طرف (دو بانک) است. به نحوی که یک طرف اوراق بهادار خود را به قیمت مشخص، به طرف دیگر میفروشد؛ به عبارت دیگر پول قرض میکند و بهطور همزمان تعهد میکند، که همان اوراق بهادار را به قیمت مشخص و در تاریخ مشخص، در آینده خریداری کند.
افزایش نرخ سود بین بانکی/نرخ سود ۲۳.۹۳درصد شد
نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 28 آذرماه با افزایش نسبت به هفته قبل از آن همراه شد و درآستانه ورود به کانال 24 درصدی قرار گرفت. نرخ سود در هفته پایانی آذرماه با افزایش 0.07 درصدی به 23.93 درصد رسید.
نرخ سود بین بانکی درهفته منتهی به 21آذرماه با افزایش 0.07 درصدی نسبت به هفته قبل از آن رکورد جدیدی را ثبت کرد و با عبور از کانال 23.8 درصدی به 23.86 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 14 آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.79 درصد اعلام شد.
نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 7 آذرماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.79 درصد بود. این ثبات درحالی برای نرخ سود بین بانکی به ثبت رسیده که مدار این نرخ در هفته پایانی آبان ماه با افزایش محسوس همراه و باعث شد نرخ بهره برای اولین بار در آستانه ورود به کانال 23.8 درصدی قرار گیرد.
نرخ سود بین بانکی در هفته منتهی به 30 آبان ماه با افزایش 0.06 درصدی نسبت به هفته قبل از آن به 23.79 درصد رسید. افزایش نرخ سود بین بانکی در حالی به ثبت رسیده که وزارت اقتصاد و سازمان بورس از رایزنی ها با بانک مرکزی برای کاهش نرخ سود بانکی خبر داده بودند.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 23 آبان ماه با افزایش جزئی (0.01 درصدی )نسبت به هفته قبل، 23.73 درصد شده بود؛ این نرخ در هفته منتهی به 16 آبان ماه بدون تغییر نسبت به هفته قبل از آن 23.72 درصد اعلام شده بود.
نرخ بهره بین بانکی بعد از 2 هفته افزایشی در هفته منتهی به 9 آبان ماه با کاهش 0.04 درصدی همراه شد و به 23.72 درصد رسید. این نرخ در هفته منتهی به 2 آبان ماه به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ بهره بین بانکی در این هفته با افزایش 0.04 درصدی به 23.76 درصد رسید.
نرخ بهره بین بانکی در هفته منتهی به 25 مهر ماه با افزایش 0.04 درصدی همراه شده و به 23.72 درصد رسیده بود. در هفته منتهی به 18 مهر ماه این نرخ با کاهش 0.05درصدی نسبت به هفته قبل به 23.68درصد شده بود.نرخ بهره بینبانکی بعد از 2 هفته افزایشی، در هفته منتهی به 11 مهر با کاهش 0.01درصدی نسبت به هفته قبل به 23.73 درصد شد.
این نرخ در هفته نخست پاییز با افزایش 0.04درصدی همراه شد و به بالاترین سطح خود در سال جاری رسید. نرخ سود بینبانکی در هفته منتهی به 4 مهر ماه 23.74 درصد شد.
نرخ سود بینبانکی چیست؟
ممکن است بانکها در دورههای مالی کوتاهمدت روزانه یا هفتگی با کسری یا مازاد نقدینگی روبهرو شوند، اگر بانکی دچار کسری نقدینگی شود، باید از طریق وام گرفتن آن را جبران کند تا به حالت تعادل برسد، برای اینکه بانکها برای حل این مشکل به بانک مرکزی نیاز نداشته باشند، بازاری را بهنام بازار بینبانکی تشکیل دادهاند که در آن به یکدیگر وام دهند. اکثر وامهای بینبانکی سررسید کوتاهمدت یکهفتهای یا کمتر دارند. وامدهی بانکها به یکدیگر بر مبنای یک نرخ سودی است که به آن نرخ سود بینبانکی گفته میشود.