لزوم وقوع نشانه های ظهور
ممکن است در حوادث ظهور یا آخرالزمان تغییراتی رخ دهد ؟ اقداماتی پیشگیرانه مانع تصرف شام توسط سفیانی شود ؟ مثلا گفتن دعا قضای حتمی را هم تغییر میدهد؟
پاسخ کوتاه:
مردم جهان باید تشنه و آماده عدالت مهدوی گردند. گویی قانون عرضه و تقاضا در نظام زندگی اقتصادی یا مشابه این نظام در عرضه برنامههای معنوی نیز حاکم است. درخواست ظهور از اعماق دل مردم نباشد، کاری از پیش نخواهد رفت. نشانه های ظهور را نباید شرط ظهور گرفت. آنی بودن ظهور را همیشه باید مد نظر داشت.
نشانه های ظهور را نباید با نگاه شرایط ظهور بررسی نمود. دستور به دعا برای اصلاح امر فرج داریم . تصریح دینی به امکان و احتمال اصلاح امر فرج در یک شب هم وجود دارد. منبع نشانههای ظهور؛ احادیثی در جوامع روایی فریقین است. برخی ازاینها در کتاب مقدس با نشانههای ظهور امام مهدی عجل الله تعالی فرجه در منابع روایی مسلمانان مشترک است. باید نسبت به نزدیک بودن ظهور همه مردم امیدوار باشند . در دعاهای مربوط به حضرت ولی عصر عجل الله تعالی فرجه الشریف آمده است: « انهم یرونه بعیدا و نراه قریبا؛ دشمنان ظهور؛ فرج را دور می بینند ولی ما(شیعیان) آن را نزدیک می بینیم» و نیز در روایتی سفارش شده: هر صبح و شام منتظر ظهور آن حضرت عجل الله فرجه باشید. بنابراین همه امیدواریم بزودی شاهد ظهور حضرت مهدی عجل الله فرجه باشیم. اما با این حال هیچ کس نمی تواند به طور دقیق از زمان ظهور حضرت سخن بگوید. زیرا غیر از خداوند هیچ کس نسبت به آن آگاهی ندارد. آنچه در برخی از روایات درباره زمان ظهور امام زمان علیه السلام آمده است، نشانهها و علایمی است که بر اساس آنها برخی از علما و صاحب نظران اظهار نظرهایی نسبت به نزدیک بودن و یا نزدیک نبودن زمان ظهور کردهاند . بعضی از این بشارتها می تواند شاهد و قرینه ای بر نزدیک بودن ظهور و ایجاد امید در دلها باشد. اما با این حال به طور قاطع نمی توان وقتی برای ظهور تعیین نمود. ظهور امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف به اراده الهی بستگی دارد. موظفیم در فراهم نمودن شرایط ظهور و قبول آنها توسط عموم مردم کوشا باشیم. تا امر الاهی تحقق یابد. تاریخِ دقیق آن را فقط خداوند می داند و هیچ کس نمی تواند تاریخ دقیق آن را پیش بینی کند. در روایات بیان شده که هر کس وقتی را برای ظهور مشخص کند، دروغ گوست.
مردم جهان برای اجرای اصولی عدالت مهدوی باید تشنه و آماده گردند. تا زمانی که در مردم جهان تقاضایی نباشد، «عرضه» هر نوع برنامه مادّی و معنوی مؤثر نخواهد بود. گویی قانون عرضه و تقاضا در نظام زندگی اقتصادی یا مشابه این نظام در عرضه برنامههای معنوی و اصول اخلاقی و مکتبهای سیاسی و انقلابی نیز حاکم میباشد. تا در اعماق دل مردم ـ برای این نوع امور ـ تقاضا و درخواستی نباشد، عرضه آن با شکست رو به رو شده و کاری از پیش نخواهد رفت. نشانه های ظهور را نباید با شرط ظهور اشتباه گرفت. آنی بودن ظهور را همیشه باید مد نظر داشت.
لزوم وقوع نشانه های ظهور